Zorg dat je de app goed instelt!

Om gealarmeerd te kunnen worden, zijn een aantal zaken van belang. Met deze tips & tricks zorg je ervoor dat je app goed staat ingesteld!

Lees meer

Tips & Tricks over de HartslagNu app

5 July 2018

Verschillende tips, tricks en wetenswaardigheden over gebruik van de HartslagNu app voor alarmering, zowel voor iOS (iPhone) als Android smartphones.

Instellingen van je telefoon

Om de app zo goed mogelijk te laten werken, is het van belang dat een aantal instellingen goed staan:

Locatiebepaling
Zorg ervoor dat de locatiebepaling van je smartphone aan staat. Want alleen dan weet HartslagNu altijd je actuele verblijfplaats. Zo krijg je alleen alarmeringen die van belang zijn. Functioneert je locatiebepaling niet, dan word je gealarmeerd per sms, op basis van je aangegeven woon- en/of werkadres.

Pushmeldingen
Zet de functie ‘pushmeldingen ontvangen’ via de HartslagNu app aan. Staat deze functie uit, dan kunnen wij alleen alarmeren per sms. Ook dan is je actuele verblijfplaats onbekend en word je gealarmeerd op huis- of werkadres.

Houd de app op de achtergrond actief!
Om jou te alarmeren is het nodig dat de app op de achtergrond actief is. Veeg de app dus niet weg (dit kan vaak nadat je dubbelklikt op de homebutton)! Zorg ervoor dat de app op de achtergrond draait om opgeroepen te worden.

Apple iPhone (iOS)
Zorg dat je notificatiemeldingen goed ingesteld zijn:

  • ga naar ‘instellingen’
  • klik op ‘berichtgeving’
  • Scroll naar de HartslagNu app
  • zet de meldingenstijl op ‘Blijvend’

Android
Sommige Samsung Android smartphones hebben een ‘energiebesparing app’. Deze schakelt draaiende app automatisch uit als die drie dagen niet actief zijn geweest. Om gealarmeerd te kunnen worden, moet de HartslagNu app echter wel op de achtergrond open zijn. Hoe kun je voorkomen dat je smartphone de app automatisch uitschakelt?

  • ga naar instellingen (klik op het ‘tandwiel’)
  • klik op ‘batterij’
  • klik op ‘details’
  • klik op de HartslagNu app
  • vink ‘uit’ aan.

Spot een AED!

Help mee bij het uitbreiden van het nationale Stan AED-netwerk. Kom je een AED tegen die nog niet aangemeld is? Klik in de app op ‘Spot een AED!’ en tip ons. Dan nemen wij contact op met de eigenaar. En wie weet kunnen wij de door jou gespotte AED wel toevoegen aan het Stan netwerk en daarmee nog meer levens redden. Weet je niet zeker of een AED is aangemeld? Check het dan even onder ‘AED’s in de buurt’ in de app.

Beschikbaarheid aanpassen

Ben je tijdelijk even niet beschikbaar voor hulpverlening bij calamiteiten? Dat kun je heel eenvoudig aangeven in de HartslagNu app: simpelweg door de knop ‘niet storen’ in het menu aan of uit te zetten.

Herkenbaar geluid van de HartslagNu app

De HartslagNu app heeft een herkenbaar alarmgeluid als standaard geluid. Klik hier voor het geluid van de HartslagNu app, zodat je het herkent als het een keer afgaat. Daarnaast kun je nog 3 andere geluiden kiezen. Zorg er altijd voor dat het geluid van je smartphone aan staat, de app kan namelijk niet jouw telefooninstellingen overrulen als jij je geluid uit hebt staan.